Order 0

FAKTA dari Mira : Ejen Insuran/Takaful dan Unit Trust Pandai Jual tapi Servis macam Hampeh


 >>>>>

Haii, kita berjumpa lagi… Ni sambungan dari cerita kita dekat FB  tu.

 

 

Soo kita pon call kawan kita tu, nak minta tolong, macamana nak selesaikan claim kita ni. Nasib baik dia kenal lagi. Dia pon tolong kita Step-by-Step sampai selesai.

Banyak juga benda yang nak kena buat rupanya.


Kita cuba ringkaskan di sini supaya korang tahu apa nak buat kalau facing with this situation juga ok.

  1. Dapatkan Medical Report – Yang ni kita ambil dari Hospital. Dalam ni Doctor akan tulis,kenapa admit, rawatan yang di jalankan dan bila tarikh discaj.
  1. Salinan Resip Bayaran – Ok. Ni paling penting sebab perlukan yang Original. Kalau yang Original hilang, sila berasa sedih ok haha
  1. No Sijil atau Polisi – Yang ini mudah. Biasanya ada pada sijil atau pada kad polisi yang di terima waktu kita register pelan dengan syarikat.
  1. Checklist – Ini untuk memudahkan department syarikat yang memproses, dalam ini akan ada senarai-senarai dokumen yang kita telah submitkan.
  1. Buat Satu salinan – Simpan satu salinan untuk rujukan kita. Sebab Syarikat memproses beribu-ribu Claim sehari. Kalau dokumen di hantar tanpa salinan, memang diorang tak akan return balik dokumen-dokumen tu. 
  1. Submit – Sebaik-baiknya scan satu copy dan send by email, dan satu salinan hardcopy attn : Claims Department.

 

 

Alhamdulillah selesai semua ni akhirnya. Kita terpikir kalau kita ada masalah ini, mesti orang lain pon mengalami perkara yang sama betul tak?

Kita pun cadangkan dekat kawan kita tu, “why not” dia buat satu website untuk tolong orang-orang macam kita ni.

Mula-mula dia tak nak. Sebab sibuk katanya ke sana ke mari.

Train student-student dia. Yela dah 10 Tahun dia buat kerja dia, dah biasa dengan rutin, tiba-tiba ada rutin tambahan pula kan.

Tapi kita ni persistent ok. Kita kacau dia sampai dia mengalah dan bersetuju! So korang semua kena cakap “thank you” dekat kita ni. Hehehe


Kawan kita pon akhirnya lancarkan program Personal Advisor ni.

 

 

Klik baca lagi, kalau korang berminat dengan khidmat kawan saya ni.

 Nak Baca Lagi

 

Cikgu say Hi kepada semua. Semoga apa yang di kongsikan bermanfaat untuk semua.

 

 

Nak Baca Lagi

 

 

 

 

 

 

 

 

Sale

Unavailable

Sold Out