Order 0

 #MasukUniversitiPercuma



 

Mungkin sebab saya ni jenis suka dengar luahan kawan².

Mana yang saya boleh nasihat, saya nasihat. Yang minta padangan, saya beri je pandangan saya.

Kita hanya berusaha...

'After all'.... Dia yang menentukan segalanya.

 

'Right'?

 

Asalnya, eBook Panduan #MasukUniversitiPercuma ini saya ilhamkan apabila seorang 'student coaching' saya sukar untuk membuat simpanan untuk pendidikan anaknya.

 

Case Study #1

 

Beliau bekerja di sebuah Firma Arkitek sebagai Clerks of Work (C.O.W.).

 

Pekerjaan beliau adalah secara kontrak 'by project-basis'.

Bila tiada 'project' maka tiada kerja.

Kami berjumpa di kedai kopi Starbucks sebab "ada benda nak tanya" katanya.
Saya sangkakan ia berkaitan dengan kerjanya.

 

Method Simpanan Lipat Maut ini sesuai untuk mereka yang punyai pendapatan ber-ubah² dan ber-kontrak.

 

SSPN | BR1M | #Masuk Universiti Percuma | Anak Cerdik | Imam Syafi'e

 

'Student' saya mempunyai 4 orang anak, berumur antara se-tahun sehingga 6 tahun...

...dan setiap seorang mempunyai Baki Akaun Simpanan pendidikan sebanyak RM0/= .

Dan benda ni buat dia berkerut-kerut dahi dok memikirkannya.

 

Anak sulung beliau berusia 6 tahun. Lagi 12 tahun anaknya akan berpeluang ke Universiti.

 

Ini baru satu cerita, Seorang Bapa yang Sengara.

 

Saya usaha terangkan kepadanya dengan mudah menggunakan Formula 2T untuk analisa pelaburan.

Bahasa akauntan-nya ‘Income Statement’ dan ‘Balance Sheet’.

 

SSPN | BR1M | Loan | Saving | Anak Cerdik | Anak Bijak | Tadika | Taski | Kindergarten | Montessori

 

Bagaimana dengan Formula 2T ini, kita dapat tahu samada pelaburan itu berbaloi atau tidak.
Bukan ikut je orang cakap ini manyakkkk untunggg… Lepas itu menggigit jari.

 

Saya juga tunjukkan cara untuk nilai Risiko pelaburan dengan menggunakan Format T R D yang ringkas.

 

Bagi yang sudah faham cara kiraan simpanan dan pelaburan pendidikan, mereka akan faham konsep 'Time Value of Money'.

 

 

Lagi awal kita mulakan simpanan, lagi sedikit jumlah yang perlu di simpan.

 

Cth :

 

Untuk bayi baru lahir. RM100/sebulan akan memberikan RM35,000-RM42,000 pada usia 18 tahun.

 

Tapi, untuk anak yang sudah berusia 10 tahun, jumlah yang diperlukan sebanyak RM250/sebulan.

2.5x ganda dari jumlah asal.

 

Ini baru untuk seorang anak. Jika ada 4 orang anak? Jumlahnya sudah mencecah RM1,000...!!!

 SSPN | BR1M | Loan | Saving | Anak Cerdik | Anak Bijak | Tadika | Taski | Kindergarten | Montessori

 

Bila kita tak tahu, jumlahnya RM1,000 untuk 4 orang anak.

Dengan sedikit Ilmu dan kefahaman, saya tunjukkan kepada ‘student’ saya dan bagaimana dengan Formula 2T ia boleh menjadi Percuma!!!

 

Orang Melayu majoritinya anak ramai. Min 3 orang. Ini adalah satu perkara yang bagus.

 

Anak itu rezeki.

Anak itu juga satu Amanah dan Tanggungjawab.

 

Pada masa yang sama, orang Melayu secara purata mempunyai kesedaran menyimpan terendah di Malaysia.

 

Case Study #2

 

Baru-baru ini, seorang graduan UTM, baru habis Konvo. Beliau menunjukkan sijil Degree Kejuruteraan-nya.

 

Graduan Sengsara | Hutang Habis Belajar | SSPN | #BR1M

 

Tetapi dia tidak berada dalam keadaan gembira.

Beliau dengan nada sedih, menulis status ini di Media Sosial-nya:   “Bermulalah perjalanan aku membayar hutang pelajaran sebanyak RM37,000”.

 

Ini baru satu cerita Graduan Derita.

 

#MasukUniversitiPercuma #BR00M #BROOM #BR1M  SSPN | BR1M | Loan | Saving | Anak Cerdik | Anak Bijak | Tadika | Taski | Kindergarten | Montessori

 

Anda mungkin sibuk dan tiada masa nak pergi kelas. Kelas pula macam-macam jenis.

Yang mana ok?

Yang mana praktikal?

 

 

 

Ada yang ajar sampai menggunung, nak praktikkan tak tahu hujung pangkal.Tak faham.

Ada pula, ajar benda-benda ‘basic’.

 

Dah faham.

 

Tapi tiada hasil yang boleh di nampakkan.

 

 

Hari ini, saya menulis sebagai hadiah kepada ibubapa satu Malaysia, yang mempunyai anak, supaya cerita begini dapat di hapuskan sepenuhnya dari Malaysia.

 

Dengan apa yang saya terangkan, anda hanya perlu meluangkan masa selama 20-30 minit sehari untuk tahu dan mulakan Formula 2T dengan mudah dan pantas.

 

#MasukUniversitiPercuma #BR00M #BROOM #BR1M  SSPN | BR1M | Loan | Saving | Anak Cerdik | Anak Bijak | Tadika | Taski | Kindergarten | Montessori

 

Jika anda boleh terus hadam panduan yang saya beri dalam sehari, lagi baik.

Tak perlu bazir masa dan duit untuk pergi ke kelas yang mungkin jauh daripada tempat anda.

 

Anda boleh terus mulakan dengan hanya di depan komputer (atau di smartfon anda). Kalau print dan catit nota lagi membantu.

 

Untuk siapa yang cepat, akan ada PERCUMA! Sesi QnA.

Boleh tanya soalan khusus berkait dengan panduan yang saya tuliskan, dan juga soalan-soalan am.

 

‘1st come 1st serve’.

 

Tawaran ni terhad, sebab tiada masa nak layan ramai sangat orang.

 

 

#MasukUniversitiPercuma #BR00M #BROOM #BR1M  SSPN | BR1M | Loan | Saving | Anak Cerdik | Anak Bijak | Tadika | Taski | Kindergarten | Montessori

 

Gunakan Ilmu yang saya kongsikan ini, sebagai langkah pertama untuk me-Merdekakan Kewangan kita...

 

...dan elak dari me-masukkan anak kita ke Penjara Kewangan...

 

...dengan di-bebani Hutang pendidikan sebelum dia terima gajinya yang pertama lagi.

 

#MasukUniversitiPercuma #BR00M #BROOM #BR1M  SSPN | BR1M | Loan | Saving | Anak Cerdik | Anak Bijak | Tadika | Taski | Kindergarten | Montessori








PENTING!
SIAPA CEPAT DIA UNTUNG!


Berapa RM untuk Pelaburan Ilmu ini?

Harga eBook Panduan #Masuk Universiti Percuma ini
akan sentiasa menaik dan terus menaik.

Harga asal
RM117 

Tapi sebagai menghargai orang yang cepat bertindak...
...kami berikan Harga Promo Early Bird:

RM17 - untuk 10 Orang Pertama
maaf yang ni dah habis!

RM27 - Orang ke 11 hingga ke 20
RM37 - Orang ke 21 hingga ke 70
RM67 - Orang ke 71 hingga ke 170
RM97 - Orang ke 171 hingga ke 270

RM117 - Naskah Berikutnya...
...Kembali pada Harga Asal


Jika anda masih mahu,
Tapi tidak mampu,
Anda Boleh Hantarkan Permohonan 

Ke Whatsapp +6014-964 0686
Atau Email cikgubee.mw@gmail.com


Type "Permohonan" sebagai tajuk.


MISI kami adalah untuk sampaikan ILMU ini pada semua orang.


Semoga hasil Belian mereka yang mampu dapat membantu kerja kami
untuk sampaikan kepada yang tidak mampu. 


Kami juga buka ruang pada yang berhajat untuk Sponsor usaha kami.


Setiap Aliran Tunai akan di-Audit dan Laporan boleh diberikan jika mahu.
Email atau Whatsapp dengan "Sponsor" sebagai tajuk.



Harga Promosi BR1M










Ada Soalan?

Whatsapp Mobile 014-964 0686  Email

[Klik to email/whatsapp]



SEKARANG...!!!

 



Like = Jika suka

Komen = Jika anda punyai pengalaman untuk dikongsi bersama

Share atau Tag = Untuk kenalan dapat tawaran Discount sebelum kehabisan Stok


   

 

#MasukUniversitiPercuma #BR00M #BROOM #BR1M  SSPN | BR1M | Loan | Saving | Anak Cerdik | Anak Bijak | Tadika | Taski | Kindergarten | Montessori
#MasukUniversitiPercuma #BR00M #BROOM #BR1M  SSPN | BR1M | Loan | Saving | Anak Cerdik | Anak Bijak | Tadika | Taski | Kindergarten | Montessori

 






Siapa Saya?

Hallooo | SSPN | BR1M | #MasukUniversitiPercuma

 

Nama saya biasa-biasa je, di kenali dengan panggilan Rijal Ishak. Takda Duktur jadi-an mahu pun Datuk beli-an.

 

Saya merupakan Ahli Berdaftar :

 

✓ Certified Member, CFP - Financial Planning Association Malaysia - fpam.org.my

✓ CMSRL** - Fund Management Representative (9 &10) - sc.com.my/licensing

✓ CMSRL** - Dealer Representative (6 &7) - sc.com.my/licensing

✓ Pelabur Bertauliah (‘Qualified Investor’) - sc.com.my/

✓ Federation of Investment Managers Malaysia – fimm.com.my

✓ Life Insurance Association Malaysia – liam.org.my

✓ Malaysian Takaful Association - malaysiantakaful.com.my

✓ Google Partners | AdWords Certified - google.com/partners
**Capital Market Services Representative License (CMSRL) | Suruhanjaya Sekuriti Malaysia

 

#MasukUniversitiPercuma #BR00M #BROOM #BR1M  SSPN | BR1M | Loan | Saving | Anak Cerdik | Anak Bijak | Tadika | Taski | Kindergarten | Montessori
 Profile LinkedIn Saya | pautan >> Profil LinkedIn #MasukUniversitiPercuma #BR00M #BROOM #BR1M  SSPN | BR1M | Loan | Saving | Anak Cerdik | Anak Bijak | Tadika | Taski | Kindergarten | Montessori

 

Melawat dan beri Penerangan kepada Peniaga Kedai Makan

 

✓ Misi Merakyatkan Ilmu ini di sokong Usahawan muda Anip Ishak   dalam bidang Photography dan Multimedia.

 

Melawat dan beri Penerangan kepada Peniaga Kedai Makan

 

✓ Selama mereka berniaga,
mereka dapati punca utama kesempitan Duit orang ramai adalah kerana kurangnya Ilmu Duit bukan kerana tidak cukup duit.

 

Abang Polis juga Berminat dan Bertanya tengtang Aktiviti Kami

Melawat dan beri Penerangan kepada Peniaga Dobi

 

Antara aktiviti-aktiviti kami adalah melawat dan beri sesi penerangan kepada Para Peniaga Kecil2-an di bawah program #tabungruncit.

 

✓ Saya sempat berkhidmat di:

 

CIMB Bank Bhd

 

Eastspring Investments Bhd
(formerly known as Prudential Fund Management Bhd)

 

Kuwait Finance House Bhd

 

…sebelum saya memulakan Misi Merakyatkan Ilmu ini.

 

✓ Sebelum ini,
perkhidmatan begini hanya disediakan untuk golongan usahawan dan berpendapatan tinggi (pendapatan min RM250,000 atau akaun tunai RM500,000).


✓ Oleh sebab itu,
Misi Merakyatkan Ilmu by bijakmelaburwang.com  diusahakan untuk membolehkan ramai orang mendapat manfaat dan bukan hanya mereka yang berpendapatan tinggi.

 

 

Saya mula berminat dengan bidang kewangan ketika berada di Tingkatan 5, Sekolah Menengah.

 

 

Pak ngah saya giat melabur di Bursa Malaysia (dulu BSKL),
dan menarik minat saya untuk mendalami selok belok Industri Kewangan yang dikira baru di kalangan Bumiputera ketika itu.

 

Dunia serba baru (moden), Cara Belanja Serba Baru (hutang dan kad kredit), tapi kaedah simpan duit ramai orang masih pada cara lama.

Ini lah punca Misi Merakyatkat Ilmu dimulakan.

 

Kaedah simpan dan urus duit cara baru sebenarnya dapat dipelajari ramai. Cuma bahasa yang digunakan adalah asing bagi ramai orang.

 

Harapan saya penulisan dan misi saya dapat membantu setiap lapisan masyarakat menguasai selok belok Ilmu ini,
yang selama ini tersembunyi di kalangan hartawan terpelajar dan ahli-ahlinya sahaja.

 








JANGAN LUPA!
SIAPA CEPAT DIA UNTUNG!


Berapa RM untuk Pelaburan Ilmu ini?

Harga eBook Panduan #Masuk Universiti Percuma ini
akan sentiasa menaik dan terus menaik.

Harga asal
RM117 

Tapi sebagai menghargai orang yang cepat bertindak...
...kami berikan Harga Promo Early Bird:

RM17 - untuk 10 Orang Pertama
maaf yang ni dah habis!

RM27 - Orang ke 11 hingga ke 20
RM37 - Orang ke 21 hingga ke 70
RM67 - Orang ke 71 hingga ke 170
RM97 - Orang ke 171 hingga ke 270

RM117 - Naskah Berikutnya...
...Kembali pada Harga Asal


Jika anda masih mahu,
Tapi tidak mampu,
Anda Boleh Hantarkan Permohonan 

Ke Whatsapp +6014-964 0686
Atau Email cikgubee.mw@gmail.com


Type "Permohonan" sebagai tajuk.


MISI kami adalah untuk sampaikan ILMU ini pada semua orang.


Semoga hasil Belian mereka yang mampu dapat membantu kerja kami
untuk sampaikan kepada yang tidak mampu. 


Kami juga buka ruang pada yang berhajat untuk Sponsor usaha kami.


Setiap Aliran Tunai akan di-Audit dan Laporan boleh diberikan jika mahu.
Email atau Whatsapp dengan "Sponsor" sebagai tajuk.

 

 



 Like = Jika suka 

 Komen = Jika anda punyai pengalaman untuk dikongsi bersama 

 Share atau Tag = Untuk kenalan dapat tawaran Discount sebelum kehabisan Stok



   





Ada Soalan?

Whatsapp Mobile 014-964 0686  Email

[Klik to email/whatsapp]



SEKARANG...!!!

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Sale

Unavailable

Sold Out